Bookr Kids nyuszi

Egy újabb Grimm-klasszikus a Mesetárban: Jancsi és Juliska

Egy újabb Grimm-klasszikus a Mesetárban: Jancsi és Juliska.

  • Betekintő 0
  • Betekintő 1
  • Betekintő 2
  • Betekintő 3
2016. július 08.

Grimm fivérekJacob (1785-1863) és Wilhelm (1786-1859) mesegyűjtőként és nyelvtudósként váltak világszerte ismertté.

 

Piroska és a farkas, Hamupipőke, Hüvelyk Matyi, Hófehérke... A számtalan germán eredetű, legtöbbször valós alapokon nyugvó mese közül ezúttal aJancsi és Juliskát hoztuk el Nektek a BOOKR Kids Mesetár polcaira.

A mindenki által jól ismert történetben a mostoha javaslatára a szülők az erdőben hagyják gyermekeiket, Jancsit és Juliskát. A gyerekeknek ezután sem lesz nagyobb szerencséjük: egy varázslatos mézeskalácsházba jutnak, ahol viszont a gonosz boszorka nem kíméli őket...

 

A Grimm testvérek eredetileg 1812-ben megjelent meséjét Benedek Elek, a magyarok nagy mesemondója fordította és dolgozta át magyarra - az több meséből álló kötetet 1904-ben adták ki.
Jancsi és Juliska Benedek Elek által megálmodott szövege most Budai Zsófi tolmácsolásában, Mester Kata varázslatos illusztrációival kel új életre a BOOKR Kids Mesetárban.

 

Mivel a könyvet az iskolás, olvasni tudó korosztálynak is ajánljuk, így az - nagy örömünkre - diszlexiabarát-betűvel is elérhető! Ráadásul ez alkalommal a történet végén három "extrát" is elrejtettünk: egy ügyességi játékot, egy régi szavak szómagyarázatát és egy szókincsfejlesztő játékot! 

 

A Grimm mesék sora a BOOKR Kids Mesetárban tehát tovább bővült, a Piroska és a farkas mellett most már a Jancsi és Juliska is megelevenedhet a digitális könyveitekben!

 

Olvassátok el a mesét, segítsetek Jancsinak és Juliskának hazajutni, majd tanulmányozzátok a már alig használatos szavakat játékosan!
 

Jó olvasást és kellemes hétvégét kívánunk!

A BOOKR Kids csapata

Előző

Tudj meg mindent az időjárásról 30 másodpercben!

Hogyan keletkezik egy villám? Hogyan alakítják a tengeráramlatok az időjárást? Mitől függ, milyen meleg van egy országban nyáron vagy télen? Tudjátok meg most a BOOKR Kids Mesetárban!

Következő

Rovarok 30 másodpercben

Tudj meg mindent a rovarokról - 30 másodpercben! Legyen a nyár a felfedezéseké és a játékos tanulásé!